Отборът на Шалке 04 победи закъсалия Ханза Рощок с 1:0 като домакин и се изкачи на второ място в класирането след 27-ия кръг на германското футболно първенство.

"Кралскосините" стигнаха до успеха с попадение с глава на Халил Алтънтоп в 52-ата минута след центриране на Алберт Щрайт от дясно.

След третата победа в последните си четири мача вицешампионите събраха 48 точки и вече изостават само на 6 точки от лидера Байерн, който утре приема Бохум.

Хамбургер се смъкна на трето място с 47 точки след загуба с 0:1 на терена на шампиона Щутгарт.

Домакините стигнаха до победата с попадение на Роберто Хилберт, който от десетина метра засече центриране от ъглов удар на Павел Пардо в 20-ата минута.

Така Щутгарт записа осми мач без загуба и шеста победа в тази серия, за да излезе на пето място на две точки от третото място, което дава право на участие в Шампионската лига.

Хамбург пък допусна първа загуба след серия от 10 мача без поражение.

Вердер се наложи с 2:1 над Херта в Берлин и се изравни по точки с Хамбургер, като изостава само с един гол по-слаба голова разлика.

Възпитаниците на Томас Шааф записаха първи успех от четири мача и се върнаха в борбата за място в Шампионската лига.

Българският нападател Валери Домовчийски остана резерва за домакините от Херта.

Гостите поведоха с първата си атака. След изпълнението на центъра Клеменс Фриц проби от дясно и центрира в наказателното поле, където Маркус Розенберг се ориентира най-добре и отблизо откри.

В десетата минута обаче барлинчани изравниха, след като Руди Скацел центрира от дясно от фаул и Андре Лима с глава направи 1:1.

Лима нацели гредата в 70-ата минута, а само три минути по-късно Торстен Фрингс намери с дълъг пас Тим Боровски в наказателното поле и халфът реализира от десетина метра.

Нюрнберг прекъсна серията от три поредни победи на Айнтрахт след 3:1 като гост.

Двубоят беше прекъснат за около 20 минути след половин час игра, след като агитката на гостите хвърли фойерверки на терена.

В крайна сметка Нюрнберг записа първи успех от 10 мача и се измъкна от дъното.

Волфсбург запази надеждите си за място в Европа след успех с 3:2 над гостуващия Хановер'96.

С два гола за домакините си отличи Анкаш Дежага, а тимът се изкачи на седмо място с 43 точки.

Арминия прекъсна серията си от девет мача без победа след 1:0 над гостуващия Карлсруе. Победното попадение вкара Леонидас Кампантайс в последните секунди.

С успеха тимът от Билефелд се изкачи на 15-о място, точно над над зоната на изпадащите с 25 точки.