Хамбургер е много близо до класиране на 1/4-финал в Лига Европа, след като в първи мач от 1/8-финалната фаза победи Андерлехт с комфортното 3:1. Така на реванша след седмица немците могат да си позволят дори минимална загуба, за да продължат да гонят целта си - финала в турнира, който ще се играе именно на стадиона в Хамбург.

На „HSH-Nordbank-Arena” домакините контролираха събитията на терена през почти целия мач и заслужено стигнаха до три гола. Голяма заслуга за това имаше и новото попълнение Рууд ван Нистелрой, който ознаменува първия си мач като титуляр с гол.

Резултатът бе открит в 23-та минута, когато след центриране от корнер топката стигна до Йорис Матайсен, който от 11 метра вкара в левия ъгъл на белгийската врата за 1:0. В 40-та минута Нистелрой бе в прегръдките на своите съотборници, след като от малък ъгъл вкара след пас от аутлинията на сънародника си Елжеро Елиа.

Изненадващо обаче гостите стигнаха до гол в добавеното време на първата част. От пряк свободен удар от 25 метра Джонатан Легер не остави шансове на Франк Рост и намали резултата, като по този начин остави надеждите на Андерлехт за класиране.

През второто полувреме Хамбургер продължи да атакува и закономерно стигна до трети гол в 76-та минута. След центриране отдясно, Жилет изчисти топката, която обаче попадна в краката на Давид Яролим и чехът от 18 метра стреля точно в левия долен ъгъл на Прото, с което оформи крайното 3:1.

В друг мач от турнира, първият сблъсък между руския и немския шампион не излъчи победител. На имащия ужасяващ вид терен на стадион „Централний” в Казан, Рубин и Волфсбург завършиха наравно 1:1, което дава предимство на „вълците” за реванша след седмица в Германия.

Въпреки тежките условия за игра, двата отбора направиха доста интересен и изпълнен с голови положения мач. Все пак, към лошите условия по-бързо се приспособиха домакините, които откриха резултата в 29-та минута. Ансалди центрира в наказателното поле на Волфсбург, Хасан Кабзе с глава продължи перфектно към Нобоа, който без проблеми също с глава вкара за 1:0. Повторенията обаче показаха, че при попадението голмайсторът е бил в засада.

До края на полувремето Рубин продължи да бъде по-добрият отбор и на няколко пъти бе много близо до втори гол. Все пак двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 1:0.

След подновяването на играта гостите бяха по-активният отбор и показаха, че ще гонят поне един гол в Казан. Усилията на „вълците” донесоха успех в 67-та минута, когато Звездан Мисимович изравни резултата. Един Дзеко се пребори за топката и подаде към сънародника си малко пред наказателното поле. Босненецът си нагласи топката и със страхотен удар от 18 метра в горния ляв ъгъл не остави шансове за стража на домакините Рижиков.

Малко след това отново Мисимович можеше да се превърне в герой за своя отбор, но ударът му от пряк свободен удар срещна гредата.

До края на мача немските шампиони опитаха отново да застрашат „руската” врата, но нов гол не падна и така мачът завърши 1:1, което оставя интригата за реванша.