Хамбургер продължава напред в Лига Европа, след като по инфарктен начин успя да отстрани отбора на ПСВ Айдховен, където играе българският национал Станислав Манолев.

Двубоят в Холандия завърши 3:2 за ПСВ, но след 1:0 за немците в първия двубой ХСВ продължава напред заради головете си на чужд терен. Мачът бе много драматичен, като и двата отбора завършиха с по 10 човека.

Още във 2-та минута ПСВ излезе напред в резултата след гол на Ола Тойвонен, който се възползва от пас на Балаш Джуджак.

В средата на първата част Станислав Манолев бе заменен принудително от Андре Ойер, след като получи контузия. До края на полувремето, домакините продължиха да бъдат по-активният отбор и заслужено стигнаха до втори гол в 43-та минута, дело на Балаш Джужак. Унгарецът отправи страхотен изстрел от пряк свободен удар, топката се отклони в Младен Петрич и попадна във вратата на Франк Рост за 2:0.

Хърватинът се реваншира с гол още в първата минута на втората част, когато с прехвърлящ удар не остави шансове за Андреас Исаксон. Положението за ПСВ стана още по-лошо, когато в 57-та минута героят до този момент Джуджак си изпроси глупав червен картон, след като бутна съдията Майк Дийн в яда си от негово решение.

След червения картон, обстановката на „Филипс Стейдиъм” се нажежи и се стигна до множество жълти картони. В 74-та минута Ги Демел възстанови численото равенство на терена, след като получи втори жълт картон.

Малко след това Пьотър Троховски донесе класирането за своя отбор, след като реализира дузпа, отсъдена за нарушение на Карлос Салсидо срещу Боатенг.

Това означаваше, че ПСВ се нуждае от два гола, за да продължи напред. Холандците стигнаха до един в 90-та минута чрез Дани Куверманс, който реализира след асистенция на Ибрахим Афелай.

В 5-минутното добавено време домакините се втурнаха в атаки, като дори Андреас Исаксон опита да отбележи. Това обаче не се случи и след общ резултат 3:3 Хамбургер си осигури продължаване в следващия етап на турнира.

На 1/8-финалите ХСВ ще срещне белгийския Андерлехт, който размаза Атлетик Билбао с 4:0 в реванша на свой терен. В първия мач в Испания двата отбора завършиха наравно 1:1.

Ромело Лукаку откри за домакините в 5-та минута, а Микел Хосе в 26-та удвои преднината на Андерлехт. Роланд Йухаш и Джонатан Легер през второто полувреме оформиха крайното 4:0 за белгийците.

Олимпик Марсилия също продължава напред в турнира след победа с 3:1 срещу Копенхаген на „Стад Велодром”. Първият мач между двата отбора завърши при същия резултат и така с общ резултат 6:2 французите отиват на 1/8-финалите, където ще срещнат Бенфика, отстранил Херта във вторник.

Хатем Бен Арфа и на два пъти Бакари Коне вкараха головете за Олимпик, а Аилтон Алмейда отбеляза почетното попадение за датчаните в края на мача.

1/8-финалите в Лига Европа са на 11 и 18 март.