Отборът на Хамбургер постигна резонна победа с 2:0 като домакин на Ханза Рощок. По

този начин тимът от Северна Германия записа ценни три точки, с които продължи да заема третото място, едва на точка зад лидера Байерн и с равни показатели с втория Вердер.

В другия мач от днешната програма на Бундеслигата участникът в турнира за купата на УЕФА Нюрнберг, който започна сезона по ужасяващ начин, постигна неочаквана победа над Борусия Дортмунд. Въпреки успеха обаче Нюрнберг остава в зоната на изпадащите, но се приближи на две точки от 15-тия Ханза.

На „HSH Nordbank Arena” резултатът откри звездата на домакините Рафаел Ван дер Ваарт след пас на Ромео Кастелен, който пък вкара на Литекс в турнира на УЕФА.

Крайният резултат оформи пък Ивица Олич в 61-вата минута. Тимоти Атуба се пребори за една топката в близост до наказателното поле на гостите, напредна, след което върна топката към национала на Германия Пьотр Троховски. Талантливото крило центрира и Олич с глава отбеляза втория гол във вратата на Щефан Вехтер.

В другия мач Нюрнберг започна вихрено и още в 10-тата минута водеше с 1:0. Автор на гола стана чеха Томаш Галашек, който с туповен изстрел от 25 метра не остави никакви шансове на Роман Вайденфелер.

Резултатът се запази такъв до самия край на срещата, като гостите не успяха да вкарат във вратата на Яромир Блажек, въпреки няколкото опасни ситуации.

В 90-тата минута Ангелос Харистеас сложи край на спора след като се възползва от пас на Пер Клуге.