Хамбургер отчаяно се опитва да задържи Рафаел ван дер Ваарт. Вчера стана ясно, че холандският национал е попаднал в полезрението на Ювентус. От германския първодивизионен тим обаче отново категорично отхвърлиха всякаква възможност да се разделят с капитана си.

„Ван дер Ваарт не се продава. Казвали сме това милиони пъти и все още си държим на решението. Нищо не се е променило, за да променяме позицията си”, заяви президентът на отбора Бернд Хофман.

24-годишният полузащитник има договор с клуба до 2010 година, но в контракта му има клауза, която гласи, че той може да бъде закупен през 2009 за 1,5 милиона евро. Ръководството на Хамбургер се опита да удължи контракта на звездата си още през април, но удари на камък. Ван дер Ваарт не иска да обвързва бъдещето си за по-дълъг период от време с Бундеслигата, тъй като мечтае да заиграе в Испания.

„В интерес на истината все още нямаме оферта от Торино. Така че най-вероятно това са само спекулации. Ако получим запитване ще свикаме събрание и може да помислим, но все пак ще подчертая още веднъж, че Рафаел не се продава”, каза още Хофман.