Хамбургер не успя да се поздрави и с победа днес. Отборът от северния германски град празнува своя 120-и рожден ден, както и мач номер 1500 в германския елит. Футболистите на Хууб Стевенс обаче не се възползваха от възможността да си подарят 3 точки и завършиха наравно 2:2 с Волфсбург в мач от осмия кръг на местното първенство.

Срещата на “HSH Nordbank Arena” премина под явното превъзходство на домакините, които подемаха чести щурмове към вратата на „вълците”. Хамбургер логично поведе в резултата с гол на Бастиан Райнхард в 17-та минута. Защитникът се разписа с глава след центриране на Рафаел ван дер Ваарт от ъглов удар. Близо 10 минути по-късно Гереро пропиля уникална възможност да удвои – нападателят бе изведен на празна врата от своя капитан, но от 8 метра стреля в аут. След този пропуск нещата на терена се успокоиха, а двата тима се оттеглиха в почивка.

Гостите успяха да изравнят в 57-та минута, когато Графите реализира дузпа, отсъдена за нарушение срещу Марселиньо. След това момчетата на Хууб Стевенс си възвърнаха предимството и наложиха пълен контрол над събитията на терена. Напълно заслужено Хамбургер си върна преднината с йрасив гол на Ван дер Ваарт. Холандският национал прати кълбото в мрежата, стреляйки директно от пряк свободен удар. Две минути преди последния съдийски сигнал Деяга изравни и подари точка на „вълците”.

Със само една спечелена точка в днешния мач съперникът на Литекс в първия кръг на УЕФА се нареди шесто мяст място в класирането на Германия с 14 точки, а Волфсбург е на 12-о място с 9 точки.

Останалите резултати:

Вердер Бремен - Арминия Билефелд - 8:1

Байер Леверкузен - Байерн Мюнхен - 0:1

Хамбургер ШФ - Волфсбург - 2:2

Бохум - Нюрнберг - 3:3

Карлсруе - Борусия Дортмунд - 3:1

Ханза Рощок - Щутгарт - 2:1

Утре:

Хановер 96 - Дуисбург

Енерги Котбус - Айнтрахт Франкфурт

Вчера:

Шалке 04 - Херта Берлин - 1:0