Хамбургер не допусна изненада и се класира за полуфиналите на Лига Европа, след като отстрани Стандарт Лиеж след успех с 3:1 в реванша на белгийска земя. В първия мач резултатът бе 2:1 и след 5:2 от двете срещи, немците намериха място сред първите четири в новосъздадения турнир.

„Хамбургерите” изиграха отличен мач и заслужено стигнаха до класирането си. Младен Петрич откри резултата в 20-та минута, когато от близко разстояние с глава засече добро центриране на Зе Роберто и вкара за 1:0.

Изненадващо Стандарт стигна до равенството в 32-та минута. Де Камарго бе оставен сам и с глава засече неспасяемо във вратата на Франк Рост.

Само три минути по-късно обаче отново Петрич даде предимство и на практика класира своя тим в следващия етап. След центриране на Аого, хърватинът пое топката във въздуха и с много красив удар реализира за 2:1.

При този резултат завърши и първото полувреме. През втората част пък гостите от Хамбург умело разиграваха топката и не дадоха много възможности за съперника си, който трябваше да се примири със загубата.

В добавеното време Хосе Паоло Гереро се възползва от пас на Зе Роберто и оформи крайното 3:1.

На 1/2-финалите Хамбургер ще срещне английския Фулъм, който отстрани друг немски отбор – Волфсбург. При успех пък, немският гранд ще има големият шанс да играе на финала на собствения си стадион.