Рафаел ван дер Ваарт отчаяно иска да напусне Германия, гръмнаха германските медии. Това се случва само два дни преди обещаващия старт на Хамбургер в Бундеслигата (минимална победа над Хановер 96) и два дни преди отпътуването на отбора за Будапеща, където ще се изправи срещу местния Хонвед в първи мач от втория квалификационен кръг за УЕФА.

След втората тренировка на тима, воден от Хууб Стевенс, в понеделник капитанът обяви гласно, че иска да напусне непременно клуба и да приеме предложението, отправено от Валенсия. Както е известно, „прилепите” предложиха 14 милиона за холандския халф.

„Да играя във Валенсия за мен е мечта. Казах това и на спортния директор Дитмар Байерсдорфер. Ръководството обаче е на друго мнение – за мое съжаление. Искам да напусна”, сподели 24-годишният полузащитник.

„Ние обяснихме на Валенсия, че не смятаме да се разделяме с Рафаел това лято. Той не се продава. Без значение, каква сума ни предлагат. Няма да променим решението си”, заяви Байерсдорфер.

Рано тази сутрин спортният шеф на Хамбургер се обадил на Ван дер Ваарт и му обяснил, че офертата на Валенсия е отхвърлена. Холандецът се срещна след това с настоящите си работодатели. „Рафаел искаше да чуе нашето становище по случая. Аз му казах още веднъж, че въпросът за трансфера му не стои на дневен ред”, категоричен бе Байерсдорфер.