Хамбургер и Борусия Мьонхенгладбах завършиха 1:1 в мач от 22-ия кръг на Бундеслигата. Домакините откриха резултата в 74-ата минута, когато Золтан Щибер не остави шансове на вратаря на гладбахци. Гостите се добраха до точката в добавеното време, когато Хръгота препарира стража на домакините.

Гостите започнаха добре двубоя и в рамките на 4-ата и 5-ата минута пропуснаха да открият резултата. В 4-ата минута Херман намери добре Макс Крузе, той стреля, но топката мина встрани от вратата. 

В следващата минута Херман пропусна да открие резултата. Домакините отвърнаха с удар на Дикмайер, който не намери целта. В края на полувремето Слободан Райкович пропусна да даде аванс на домакините. Нападателят на домакините Ивица Олич получи контузия в средата на полувремето и беше заменен от Рудневс.

През втората част домакините стигнаха до попадение. В 73-ата минута Рудневс намери по перфектен начин Щибер, който откри резултата с перфектен удар.

В края на мача гостите успяха да стигнат до изравняването. Дълбоко в добавеното време Хръгота изравни резултата, засичайки топката с глава след центриране от корнер.

След това равенство Борусия Мьонхенгладбах е на 3-ото място с актив от 37 точки, а Хамбургер е на 14-ото място с 24 точки.