Отборите на Хамбургер и Байерн завършиха 0:0 в изтеглен мач от 9-я кръг на Първа Бундеслига. Така шампионите от Мюнхен останаха далече от лидерите в класирането.

Двата отбора играха доста предпазливо и не рискуваха. През първото полувреме гостите имаха лек превес, но положенията пред двамата вратари липсваха. Футболистите на Байерн се опитваха с далечни удари да затруднят Франк Рост. Играчите на Хамбургер умело налага преса и по този начин затрудняваха доста съперниците си, които трудно изнасяха топката в предни позиции.

Рост получи контузия в края на първото полувреме и бе принудително заменен от Дробни в 42-та минута.

През второто полувреме играта на двата отбора се накъса, а единоборствата зачестиха. Матайсен надигра тотално Марио Гомес, а Ван Нистелрой, Гереро и след това влезлите на техни места Петрич и Чупо-Мотинг нямаха почти никакви шансове да заплашат вратата на Бут.

В последните 10 минути на редовното време играчите на Хамбургер се опитаха да стигнат до победата и можеха да го направят, ако не бяха пропуските на Питройпа и Ринкон и неточните отигравания на Петрич.

В 81-та минута бе най-чистото положение в срещата, когато Петрич пусна чудесен извеждащ пас към Питройпа, който се озова сам очи в очи срещу Бут, но след изстрела му топката срещна левия стълб на вратата на Байерн.

След това равенство Хамбургер се намира на четвърто място във временното класиране с актив от 15 точки, а Байерн Мюнхен е на девета позиция с 12 точки.