Старши треньорът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес заведе целия отбор на вечеря в своето село. 68-годишният специалист покани своите футболисти в имението си в Швалмтал след победата с 4:3 срещу Борусия Мьонхенгладбах в мач от последния кръг на първенството, който се яви и последен за Хайнкес начело на Байерн в Бундеслигата.

Специалистът бе изпратен триумфално от феновете на домакините, тъй като е легенда като футболист именно на Борусия. След двубоя пък Хайнкес се възползва от факта, че къщата му е в близост до Мьонхенгладбах и зарадва играчите си със специална вечеря.

В градината на Хайнкес звездният готвач Алфонс Шубек бе подготвил страхотни блюда, с които да задоволи вкуса на футболистите – салата от скариди, телешко месо по рейнски и ябълков щрудел с лешников сладолед.

„Беше прекрасно“, сподели немският национал Джером Боатенг, който всъщност е виновникът за организираната вечеря. Преди време Хайнкес е обещал на Боатенг, че ако най-сетне вкара първия си гол в Бундеслигата, то треньорът ще заведе целия отбор на вечеря. Боатенг направи това през март при домакинската победа срещу Фортуна Дюселдорф (3:2).

„До момента просто нямаше възможност да отидем някъде на ресторант. Заради това го свързах с последния мач в Бундеслигата“, обясни Хайнкес.

От неделя обаче всички празненства бяха забравени и Байерн започна подготовката за най-важния си мач през сезона – финалът в Шампионската лига срещу Борусия Дортмунд в събота.