Треньорът на Байер Леверкузен Юп Хайнкес призна, че контузията на звездата на тима Щефан Кислинг идва в крайно неподходящо време, точно преди решаващия мач срещу Шалке 04 в събота.

Двата тима са между главните претенденти за сваляне на Байерн Мюнхен от върха в Бундеслигата, а загуба на който и да е от тях, ще значи сериозно намаляване на шансовете за титла. Кислинг е ключов играч за Байер през тази година, освен това неговото отсъствие съвпадна с появил се проблем с партньора му в атака Ерен Дердийок. Швейцарският национал е под въпрос за дербито с Шалке и едва в последния момент ще се разбере дали ще може да вземе участие в срещата.

„Не бих искал да правя промени. Контузията на Щефан Кислинг определено идва в неподходящото време. Той не само е важен фактор за целия тим, но и освен това е много опасен в предни позиции. Това не ме улеснява. Отборът ще трябва да се справи без него, но пък на няколко пъти през сезона доказахме, че можем да печелим дори когато ни липсват няколко ключови играчи. Позицията, на която се намираме в момента в Бундеслигата също сама по себе си трябва да е мотивиращ фактор. Отборът е пълен с амбиция и е в страхотна форма. Убеден съм, че в събота можем да играем така както играхме срещу Волфсбург и Хамбургер”, смята специалистът.