Усмивката отново се върна на лицето на Юп Хайнкес, след като вчера неговият Байерн Мюнхен разби със 7:1 тима на Хофенхайм. Наставникът на баварците заяви, че тази победа е затворила устите на критиците, а футболът на неговите момчета е бил „радост за окото“.

„Изиграхме фантастичен мач“, не скри задоволството си германският специалист. „Нашите голове бяха като по учебник! Просто бяхме неудържими. Всички търсеха победата и я търсеха като отбор, което беше радост за окото.“

Разгромът срещу Хофенхайм бе добра загрявка за реванша срещу Базел от Шампионската лига във вторник. Въпреки че победата бе онова, от което се нуждаеха футболистите на Хайнкес, тя може да бъде определена като „пирова“, тъй като Ариен Робен, Марио Гомес и Джером Боатенг напуснаха преждевременно терена поради контузии.

Според предварителните прогнози по-сериозни са травмите на Робен и Гомес, които накуцваха при смените си, докато Боатенг бе ударен с коляно в бедрото. „Не е приятно, но пък и не е нещо фатално“, призна бранителят пред официалния уебсайт на Байерн.