При победа срещу Херта тази вечер, Пеп Гуардиола ще стане за първи път шампион на Германия, а това значи и че ще усети традиционния бирен душ, който треньорите получава при празненствата за титлата. Испанецът обаче няма особено желание за него.

Както е известно, в Германия празнуват трофеите не с шампанско, а с огромни количества бира като треньорът задължително бива обилно полят от своите играчи. Още преди мача с Майнц, Гуардиола бе попитан от журналисти, какво смята за тази традиция, при което испанецът притеснено попита медийния директор на клуба Маркус Хьорвик: „Това наистина ли е така?“

Изглежда в последните дни специалистът се е запознал подробно с традицията и дори има план за действие. „Знам, какво може да се случи, но ако играем добре, спечелим и станем шампиони, ще отида в съблекалнята и няма да остана на терена. Не вярвам, че играчите ще ме настигнат толкова бързо“, каза Гуардиола.

Немските медии обаче припомнят, че такива планове е имал и Луис ван Гаал през 2010-а, когато Байерн отново стана шампион на Олимпийския стадион в Берлин. Тогава обаче холандецът бе бързо настигнат и обсипан с бира.

Юп Хайнкес знае добре какво очаква Пеп Гуардиола при победа над Херта

източник: Guliver/Getty Images