Испанският треньор на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола все още не е взел совето решение за бъдещето си в този клуб, а също така и че не е взел решение дали да продължи договора си, който изтича в края на сезона.

Допълвайки, бившият наставник на Барселона твърди, че не е получавал нито една оферта от нито един клуб в света. Но преди да вземе решение дали иска да остане и да стартира дискусии за удължаването на договора, му е необходимо време да прецени.

Гуардиола говори ден преди мача за Суперкупата на Германия, с който стартира новия сезон в страната. Баварците ще играят с вицешампиона Волфсбург, който прибра Купата на страната през миналия сезон.

Отборът на Гуардиола ще бъде без няколко контузени играчи, в това число и чилийският халф Артуро Видал, на когото дебютът му се отлага. Бившият наставник на каталунците се изказа доста дипломатично в началото, но след това обяви, че този ден е последен, в който говори за бъдещето си. Той се ядоса на Щефан Ефенберг- бивш легендарен играч на баварците, който коментира казуса с изтичащия договор.

"Аз съм треньор на Байерн и съм благодарен да бъдат тук. Все още обаче не съм решил бъдещето си. Ще избера това, което е най-добро както за клуба, така и за мен. Може би Ефенберг знае нещо повече от мен. Ще взема да му се обадя.“

"Просто искам да взема най-доброто решение за клуба. Една година е много време. Никога няма да се превърна в проблем за Байерн, както не исках да се превръщам в проблем и за предишния си клуб, който обичам от дете“, завърши испанецът./БТА