Световното първенство през лятото носи главоболия за старши треньора на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола. Сезонът за неговия тим започва в сряда с двубоя за Суперкупата на Германия срещу Борусия в Дортмунд, а испанецът призна, че за този двубой разполага с едва 8-9 напълно готови за игра футболисти.

„Миналата година нашите играчи бяха по-подготвени за Суперкупата. Сега имаме само осем или девет здрави играчи, не повече“, сподели Гуардиола.

Причината затова е, че световните шампиони Нойер, Лам, Боатенг, Гьотце, Мюлер и Швайнщайгер, както и полуфиналистите Робен и Данте започнаха тренировки едва преди няколко дни и не са готови за игра. Освен това контузии имат Рибери, Алкантара и Рафиня.

Гуардиола ще избере състава си след закритата тренировка тази вечер, но по всички изглежда, че всички световни шампиони ще останат резерви.

„Световните шампиони тренираха добре, но се нуждаят от време. Радвам се, че разполагам с шестимата световни шампиони. След тренировката ще говоря с играчите и ще реша кой колко ще може да играе.“

„Това не е контролна среща, това е финал. Играем, за да спечелим“, каза категорично Гуардиола.