Ръководството на германския втородивизионен футболен клуб Дуисбург все още не е решило за бъдещето на старши треньора Илия Груев, съобщава "Вестдойче Алгемайне Цайтунг". Отборът заема последното място във втора Бундеслига, като все още няма успех в осем мача през сезона.

Местните медии съобщиха през миналата седмица, че Груев ще получи последен шанс в домакинството на Ян Регенсбург в събота, но "синьо-белите" паднаха с 1:3, а феновете изразиха недоволството си със скандирания "Груев вън".

Българският спец води възстановителната тренировка вчера, а днес отборът е в почивка, като ще поднови заниманията си във вторник. Очакванията са управата на клуба да се събере тази вечер или най-късно утре, за да реши дали да продължи да гласува доверие на българина.

"Загубата от Ян Регенсбург не означава автоматично, че ще освободен треньора. Мислим във всички посоки. Отчитайки опита с треньорските смени от последните 30 години, по-малко от 50 процента от тях са донесли успех. Но е и факт, че се нуждаем от някакъв тласък. Все пак става въпрос за Дуисбург. За мен няма никакво значение с кой треньор ще постигнем необходимите ни 40 точки, с които да запазим мястото си във втора Бундеслига", коментира шефът на Надзорния съвет на клуба Юрген Марбах

. В ръководството на Дуисбург не са убедени, че трябва да уволнят Груев, тъй като чувстват, че играчите стоят зад треньора, въпреки допуснатите шест загуби в осем срещи. "Футболистите подкрепят треньора. Въпреки загубата, мачът срещу Регенсбург проказа, че те играят за него. Нямам чувството, че от тази гледна точка се налага да търсим нов импулс, защото треньорът не достига до отбора", заяви президентът на отбора Инго Валд.