Бразилският нападател на Волфсбург Графите разкритикува своя треньор Армин Вее. Бразилецът обвини треньора в липса на уважение, след като Армин Вее го смени в събота на мача от 8-мия кръг с Бохум (1:1).

"Аз имам минало в този отбор, аз не съм на 20 години и мисля, че заслужавам повече уважение, заяви Графите след мача с Бохум, когато бе сменен в 52-та минута. Това е пети мач, в който ме сменят. На мен също ми бе трудно срещу Бохум, когато бях сменен в петата минута след почивката".

Вее намекна, че бразилският голмайстор ще бъде наказан заради изказването си: "В отбора решава треньорът, а не играчите. Графите не игра добре и това е всичко. Аз го слагах титуляр в последните мачове, но представянето му не бе добро".

Тези декларации потвърждават лошите отношения от началото на сезона между бразилския голмайстор и Армин Вее, който смени на поста Феликс Магат, отишъл в Шалке 04.

През миналия сезон Графите стана голмайстор с 28 гола, а Волфсбург за първи път в своята история - шампион на Германия по футбол.