Нападателят Саломон Калу сподели, че има желание да удължи договора си с Херта Берлин отвъд края на този сезон. Котдивоарецът не крие, че мечтае да приключи с футбола като играч на холандския Фейенорд, но преди това иска да порита още за берлинския тим.

31-годишният Калу прекара последните два сезона при “старата дама” след трансфера си от Лил през лятото на 2014 година. Бившият ас на Челси бързо се превърна в един от водещите футболисти в Бундеслигата.

В края на настоящата кампания ветеранът вече ще бъде свободен агент, ако не подпише ново споразумение. Той има желание за това, ала на този етап преговори изобщо не са водени. „Мисля, че през януари ще подпиша нов договор с Херта“, коментира Калу. „Моят контракт изтича в края на сезона, но сега изобщо не мисля за него. Опитвам се да се наслаждавам на футбола и да играя добре.“

„Мисля, че имам още много години като футболист пред себе си, но мечтая да завърша своята кариера с Фейенорд. Това е клуб, който има специално място в сърцето ми. От него започна всичко за мен. Много хора във Фейенорд ми помогнаха, защото играчът и човекът, който съм днес, го дължа на тях. Ако успея да завърша с футбола, докато нося техните цветове, ще бъда много щастлив“, допълни Калу.