Мениджърът на Хъдърсфийлд Дейвид Вагнер разкри любопитни подробности за своя колега и добър приятел - треньора на Ливърпул Юрген Клоп.

В интервю за 4-4-2 в Англия, Вагнер сподели, че двамата са първи дружки още от началото на 90-те. Тогава играели заедно за втородивизионния Майнц.

"Оттогава сме най-добри приятели. Беше, така да се каже, любов от пръв поглед. От първия ден бяхме и съквартиранти, и непрекъснато говорехме за футбол," сподели Вагнер.

На двамата предстои да се изправят един срещу друг на "Анфийлд" на 28 октомври. Независимо от изхода обаче, двамата със сигурност ще пият по бира след мача.

"Аз определено не съм голям пияч - напивам се от две бири. Юрген се справя доста по-добре от мен. Бях му кум на сватбата през 2005, но нямам представа какво съм казал в речта си, защото бях мъртво пиян," допълни историята със забавни моменти Вагнер.

Той продължава да не възприема Юрген Клоп като съперник или голяма звезда.

"Разбирам защо нашето приятелство е интересно за хората и медиите. Двама приятели, братя, които са колеги и водят отбори, на 60 километра един от друг, интересна история. Но за мен той е личен приятел, един и същ от 25 години насам. Не е някакъв треньор на противниковия отбор. Работим професионално, но винаги ще си останем истински приятели и нищо не може да наруши отношенията ни," завърши Вагнер.