Байер Леверкузен победи Шалке 04 с 1:0 като гост в двубой от 14-ия кръг на Премиършип. Срещата в Гелзенкирхен противопостави два от отборите фаворити за топ 4 в Бундеслигата, които обаче не се справят особено успешно от началото на сезона.

„Кралскосините” обаче претърпяха тежък удар още в началото на мача, който им попречи да мислят за победата. Още в 4-ата минута грешен пас назад позволи на Хавиер Ернандес да напредне към вратата. Останал единствен защитник бе Налдо, който фаулира мексиканеца и така си заслужи директен червен картон.

Въпреки че игра на практика цял мач с човек по-малко, Шалке все пак не се отказа да търси гола като Йевхен Коноплянка и Йоханес Гайс имаха добри възможности затова.

Байер все пак имаше ценното числено предимство, което се оказа решаващо в последните минути. В тях гостите увеличиха натиска си и в крайна сметка в 89-ата минута стигнаха до успеха. Хакан Чалханоглу центрира отлично от фаул и намери оставения непокрит Щефан Кислинг. Опитният нападател не сбърка и с глава реализира за крайното 1:0.

В класирането Байер е на осмо място с 20 точки, а Шалке е на 10-а позиция със 17.