След три мача без победа в първенството Байерн Мюнхен най-сетне взе трите точки. Това не се случи никак лесно, но все пак баварците триумфираха след 2:1 като гости на Вердер Бремен в мач от 13-ия кръг на Първа лига.

Серж Гнабри се превърна в големия герой за Байерн, реализирайки и двете попадения срещу бившия си тим. До самия край интригата бе жива заради крехния аванс на шампионите.

Гостите започнаха двубоя по-добре и Роберт Левандовски, и Йосуа Кимих пропуснаха в първите минути. В 20-ата минута пас прехвърлящ пас на Кимих намери перфектно Гнабри. Първият му удар бе избит от Иржи Павленка, но топката се върна в него и този път му бе лесно да реализира в опразнената врата.

Вердер обаче нямаше намерение да се предава и в 33-ата минтуа стигна до изравняване. Капитанът Макс Крузе центрира качествено в дълбочина, а Юя Осако надскочи бранителите на Байерн и с глава пусна топката покрай Мануел Нойер.

5 минути след подновяването на играта през втората част Байерн отново излезе напред в резултата. Томас Мюлер напредна отдясно и с пас по земята намери Гнабри, който засече качествено за 2:1.

Байерн продължи да бъде по-активен, но и Вердер имаше своите моменти. Само блестяща намеса на Нойер спаси тима след изстрел на Макс Крузе.

В края на мача пък "бременските музиканти" останаха с човек по-малко след втори жълт картон на Николас Мойсандер.

Така Байерн се изкачи на трето място във временното класиране с 24 точки, на 9 зад лидера Борусия Дортмунд. Вердер е осми с 18 точки.

В другите мачове:
Борусия Дортмунд - Фрайбург 2:0
Хановер - Херта Берлин 0:2
Щутгарт - Аугсбург 1:0
От 19:30 часа: Хофенхайм - Шалке