Глазгоу Рейнджърс си осигури хубава победа с 2:0 над считания за един от фаворитите за спечелване на Купата на УЕФА Вердер Бремен в първи осминафинал. Вратарят на гостите Тим Вийзе определено ще се постарае по-бързо за забрави двубоя, след като сам си набута първия гол и сгреши при втория. Даниел Къзън и Стивън Дейвис се възползваха по най-добрия начин от глупавите пропуски на Вийзе и станаха голмайстори, благодарение на усилията на Вийзе.

В заключителните секунди от първото полувреме Даниел Къзън отправи далечен шут към вратата на Вердер, а Вийзе я довкара за 1:0. В третата минута след почивката пък вратарят не успя да отрази добри друг изстрел на Къзън и Дейвис засече рикошета, за да увеличи аванса на Рейнджърс.

Резервата Лий МакКълък пропусна да направи резултата класически и бе спрян от защитник на немския тим, точно преди да стреля към празната врата.

Маркус Розенберг и Даниел Йенсен бяха най-близо до гола от състава на Вердер, но „зелено-белите” се провалиха при гостуването си в Шотландия и сега трябва да положат двойно повече усилия на реванша след една седмица в Бремен.