Борусия Мьонхенгладбах се добра с доста мъка до равенство 2:2 при гостуването си на Аугсбург от 23-ия кръг на Бундеслигата. Момчетата на Андер Шуберт допуснаха пълен обрат в срещата, като все пак намериха начин да се доберат до точка.

Срещата имаше добро начало за „жребчетата“, които откриха резултата в 33-ата минута. Продължителна атака отляво завърши с малко щастливо извеждащо подаване на Ибрахима Траоре към Рафаел отляво. Опитният голаджия запази хладнокръвие и разстреля Марвин Хиц с диагонален шут за 1:0.

След почивката обаче домакините не само намериха търсените отговори в атака, но дори излязоха напред в резултата. В 50-ата минута Пол Верхьо центрира по чудесен начин в наказателното поле, където Алфред Финбогасон се пребори за позиция и нанесе мощен удар с глава. Топката отскочи от напречната греда, преди да спре в мрежата за 1:1.

Само три минути след това попадение Франсико Каюби се възползва от груба грешка в защитата на Борусия и отне топката в наказателното поле. Последва премерен изстрел в долния ляв ъгъл и резултатът стана 2:1 за Аугсбург.

Радостта за домакините обаче изтрая твърде кратко. В 55-ата минута Нико Елведи показа чудесна визия за играта и намери Фабиан Джонсън на чиста позиция около точката на дузпата. Американецът не се поколеба да шутира от движение и прокара кълбото под плонжа на Хиц за 2:2.

Аугсбург изпусна брилянтен шанс да вземе трите точки в 88-ата минута, когато авторът на първия гол Финбогасон удари греда.

Така Мьонхенгладбах остава 4-и във временното класиране с 36 точки, като е на 3 зад третия Херта Берлин. Аугсбург е 13-и с 25 точки, като се намира на 4 над 16-ото място и на 6 над опасната зона.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS