Борусия Мьонхенгладбах съвсем сериозно обмисля възможността да продаде своята изгряваща звезда Махмуд Дахуд. За подобна развръзка призна спортният директор Макс Еберл.

Това ще е крайната мярка, ако 20-годишният талант откаже да подпише нов договор с клуба. Той има споразумение до лятото на 2018 година, а навсякъде в Германия се тръби, че след края на сезона Ливърпул ще го иска много усилено.

Борусия Дортмунд също е сред кандидатите за подписа на Дахуд, който е изиграл 10 мача дотук през сезона и е дал 2 асистенции. Малкият брой мачове на Дахуд до момента очевидно е начинът на клуба да притисне футболиста, за да преподпише. Към момента талантът категорично отказва да седне за преговори, а Еберл твърди, че слабата форма е причина Дахуд да търка пейката.

„Желанието на клуба е да продължи неговия договор. Още не сме започвали преговори, но това скоро ще се случи“, сподели шефът пред „Кикер“. „Трябва да премислим всичките си опции при положение, че Махмуд скоро ще влезе в последната година по договора си. Всичко останало обаче са чисти спекулации.“

Дахуд се присъедини към младежката академия на Борусия през 2010 година, когато бе привлечен от Фортуна Дюселдорф. Той има мачове за младежкия национален тим на Германия, макар да е роден в Сирия.