Звездата на Борусия Дортмунд Марио Гьотце ще се завърне в тренировъчния процес до две седмици, обяви официалният сайт на германските шампиони.

19-годишният германски национал получи травма в края на януари, като изпитва проблеми с хрущял на бедрото и се смяташе, че може да отсъства цели два месеца.

Гьотце бе прегледан от лекаря на Байерн Мюнхен Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт, който е смятан за един от най-добрите специалисти в лечението на спортни травми и той е потвърдил, че офанзивният полузащитник може да започне леки тренировки до две седмици.

„Доволен съм, че нещата се развиват добре и възпалението утихва“, заяви Марио Гьотце, който трябва да помогне на Борусия в края на сезона, в който тимът от Дортмунд се опитва да спечели втора поредна титла в Бундеслигата.

Свен Бендер, който получи неприятен удар в лицето при победата с 3:1 над Хановер в неделя пък бе изваден от националния отбор на Германия за контролата срещу Франция в сряда. Травмата на Бендер обаче не е твърде сериозна и се очаква той да е на линия за срещата с Майнц през следващата седмица.