Немската легенда Гюнтер Нетцер вярва, че сънародникът му Марио Гьотце е спрял развитието си като футболист откакто премина в отбора на Байерн Мюнхен през 2013 година.

Трансферът на германския национал от Дортмунд на „Алианц Арена“ бе широк дискутиран, но до този момент футболистът не успява да оправдае платените близо 35 млн. евро за услугите му.

24-годишният атакуващ полузащитник бе измъчван от редица контузии и не успя да си спечели титулярно място в тима на „баварците“. Ливърпул и Ювентус следят ситуацията около Гьотце, като не е изключено двата клуба да отправят официални оферти за него.

„Имам чувството, че той продължава да търси себе си. Гьотце не се разви в Байерн. Той никога не успя да изпълни очакванията в този клуб“, коментира Нетцер.

„Дали ще напусне Байерн или не зависи от неговия характер. Това не е лесна стъпка. Дали трябва да остане в Германия или да замине в чужбина? Трансфер в чужбина прави някои играчи по-добри, особено тези, които има какво да доказват“, каза още той в интервю за „Билд“.