21-годишният вратар на Шалке Мануел Нойер заяви, след като спаси три дузпи при отстраняването на Порто, че се е почувствал точно както през 1997 година, когато е бил 11, а кралскосините спечелиха Купата на УЕФА след разменени победи по 1:0 срещу Интер и 4:1 при дузпите, както беше и сега срещу драконите.

„Бях там, когато Шалке спечели Купата на УЕФА, а сега 15 мои приятели бяха тук, за да гледат това и усещането да участваш в мач като този беше невероятно”, каза Нойер.

„Беше трудно да остана концентриран. Прекрасно е за отбора, тъй като ни беше трудно, след като загубихме три поредни шампионатни мача. Тогава се концентрирахме върху футбола и игнорирахме дискусия за треньора.”

„Супер е да бъдеш на четвъртфинал. Дори и да не го показах, аз бях много нервен преди дузпите. Надявам се, че тази победа ще позволи на отбора да тръгне напред и да премахне напрежението от последните дни”, каза още младият вратар на Шалке.

Мануел Нойер започва да тренира в школата на тима от Гелзенкирхен едва петгодишен и след 13 години в школата и втория отбор започва да играе за представителния тим на кралскосините, а вече е младежки национал на Германия.