„Възможно е да тегля чертата на кариерата си като треньор”, заяви старши треньорът на Хамбургер Хууб Стевенс преди няколко дни. Причината за спонтанното решение на холандския специалист е влошеното здравословно състояние на съпругата му Туус. Новината шокира не само Хамбург, но и германската футболна сцена.

Шокът на феновете на германския отбор е огромен, защото Стевенс спечели напълно доверието им. Това не се бе случвало от времето на легендарния Хапел в периода 1981-1987 година.

Германският футбол обича Хууб Стевенс, това показва проучване на таблоидът „Билд”.

„Стевенс е късметът на Хамбургер. Той знае напълно точно, как да ръководи отбори”, заяви германският наставник Лотар Матеус пред изданието. Друга футболна легенда – Анди Бреме, е на същото мнение: „Хууб изведе целият клуб напред. Той разбра, как да възроди отборния дух”.

Карл-Хайнц Ридле е също голям фен на холандеца: „Стевенс е старо и упорито куче, но е страхотен човек. Той успя да направи нещо сензационно в Хамбургер”.

„Човек лесно може да разпознае почерка на Хууб. Той беше най-хубавото, което някога се е случвало на този отбор”, заяви старши треньорът на Гройтер Фюрт Бруно Лабадия, който е близък приятел на „Големия човек” в Хамбургер.

„Бих тренирал с удоволствие при Стевенс. Той умее да извлича от всички играчи максималното, на което са способни”, каза бившият нападател Антъни Йебоа.

„Хууб прави всичко, с което се захване, правилно. Той се справя много добре с работата си”, каза Йорг „Али” Албертц.

Легендарният германски наставник Руди Гутендорф изрази надеждата си, Стевенс да продължи да се занимава с футбол. „Той се справя повече от чудесно и е един от най-великите треньори в Германия”, заяви специалистът, водил над 55 отбора.