Бившият нападател на Вердер Бремен и на хърватския национален отбор по футбол Иван Класнич ще получи компенсация от 100 хиляди евро от двама лекари, които бяха признати за виновни от съда в Бремен заради грешно поставена диагноза на бъбречния проблем на играча.

Съдът също така постанови двамата лекари да заплатят всички минали и бъдещи разходи по лечението на Класнич, който също така има право да търси и допълнителна компенсация за пропуснати ползи. Гьотц Димански и Манджу Гуха, които са работили в медицинския щаб на Вердер Бремен, са обвинени, че не са открили проблема още през 2003 година и не са лекували навреме футболиста, въпреки физическите прегледи, които хърватинът е преминал.

Класнич беше диагностициран с бъбречна дисфункция през 2005 година при операция на апендисит. Бившият футболист, който в момента е на 37 години, претърпя две бъбречни трансплантации през 2007 година, но сега се нуждае от нова, тъй като дареният от баща му бъбрек не функционира нормално и той е принуден редовно да си прави диализа.

Класнич игра във Вердер от 2001 до 2008 година, като спечели титлата и купата на Германия през 2004 година.