Германският национал Юлиан Дракслер няма никакво бъдеще във Волфсбург. Халфът вече нееднократно заяви, че иска да напусне "вълците", а от клуба също вече не държат на услугите на недоволния футболист.

Поведението на Дракслер и исканията за трансфер доведоха до много критики, включително и от босът на Байерн Карл-Хайнц Румениге. Въпреки това обаче според мюнхенското издание "tz", именно баварците са фаворит за подписа на 23-годишния Дракслер.

Според договора му с Волфсбург Дракслер има записана клауза за откупуване в размер на 75 милиона евро. Тя обаче може да бъде драстично редуцирана през януари и Байерн може да получи германския национал срещу значително по-ниска сума.

В същото време Байерн има интерес и към двама бранители. Единият от тях е защитникът на Шалке Сеас Колашинац, чийто договор изтича през 2017. Заради това "кралскосините" искат да го продадат през лятото, когато е последната възможност да спечелят пари от него. Той може да подсили отбраната на Байерн срещу скромната сума от 6 милиона евро.

Друг, към когото немският колос има интерес е асът на Рома Антонио Рюдигер. Италианските медии разкриват, че самият Рюдигер е отхвърлил няколко оферти с надежда да заиграе при баварците.