Все по-вероятно изглежда Холгер Бадщубер да напусне Байерн Мюнхен и да заиграе в Англия.

През този сезон 27-годишният централен защитник има само три мача под ръководството на Карло Анчелоти, а в същото време иска повече игрова практика. Поради тази причина както самият Анчелоти, така и ръководството на Байерн са се съгласили да дадат Бадщубер под наем за 6 месеца.

"Ние сме отворени. Ако той реши да остане, ще сме щастливи. Ако реши да играе другаде за 6 месеца, ние сме открити да го дискутираме", сподели Анчелоти в Катар.

Бадщубер е в плановете и на националния селекционер Йоги Льов, но в последните години кариерата му бе съпътствана с огромен брой тежки контузии, които попречиха на развитието му. Към момента той е четвърти вариант за централната защитна двойка на Байерн.

Договорът му с неговия роден клуб изтича в края на сезона, но от Байерн нямат намерение да се разделят с бранителя. Заради това най-вероятно той първо ще удължи договора си, а след това ще бъде пратен под наем.

Според "Кикер" най-вероятно Бадщубер ще заиграе в Англия. Последно оттам се чуха спекулации, че бившият му треньор в Байерн Пеп Гуардиола иска да го привлече в Манчестър Сити.