Германия победи Турция с 3:0 в дербито на кръга в европейските квалификации. На Олимпийския стадион в Берлин, пред повече турски фенове, Бундестимът не срещна проблеми и категорично победи южните ни съседи.

Двубоят бе равностоен до 42-та минута, когато Томас Мюлер стреля страхотно с глава след центриране на Филип Лам, Волкан Демирел изби, топката се удари в гредата, след което Миро Клозе с глава я добута до вратата за 1:0.

В 79-та минута Месут Йозил удвои преднината на Бундестима. Турчинът, който е роден в Германия, се възползва от пас на Лам и стреля технично покрай тялото на Волкан, като след гола не се зарадва.

Точка на спора сложи Миро Клозе в 87-та минута. Нападателя на Байерн се възползва от лошо изчистване на Волкан, пое топката и майсторски я вкара между краката на вратаря, за да оформи крайното 3:0.

Австрия също победи с 3:0 Азербайджан след два гола на Арнаутович и един на Прьодъл.

Белгия се справи с 2:0 при гостуването си на Казахстан в третия мач от група А. Победата за белгийците донесе Огунджими, който реализира и двата гола.

В класирането Германия е лидер с пълен актив от 9 точки, следвана от Австрия с 6 точки, но и мач по-малко. Турция също е с 6 точки на 3-о място, следвана от Белгия с 3 и Казахстан и Азербайджан без точков актив.