Германия победи с категоричното 4:0 Швейцария в една от последните си контролни преди Европейското първенство през лятото.

Тази внушителна победа над един от домакините на надпреварата дава допълнително самочувствие на Бундестима, който е един от главните фаворити за спечелване на Европейското.

Гостите обсадиха вратата на Беналио още от самото начало, но пропуски направиха Швайнщайгер и Балак.

Първият гол в срещата падна в 23-тата минута и бе дело на звездата на Байерн Мюнхен Мирослав Клозе. Гомес се измъкна чудесно от отбраната на швейцарците и подаде на Клозе, който от два метра без проблеми вкара в опразнената врата.

Самият Гомес пък бе в прегръдките на съотборниците си в 61-вата минута, когато с удар от 16 метра вкара за 2:0.

Отново той направи резултата класически 6 минути по-късно, след като се възползва от пас на влезлия като резерва Лукаш Подолски.

Самият Принц Полди оформи крайното 4:0 в 89-тата минута. Той получи пас от дълбочина от Курани, преодоля технично Беналио и отдясно стреля в далечния ъгъл, където останалият на гол линията Шпихер не можа да противодейства.

На 16 май окончателният състав на Германия за Европейското трябва да бъде ясен, а последната проверка преди шампионата е на 27 май срещу Беларус.