Германският национален отбор ще бъде на лагер в нов курорт в северната част на Катар за Световното първенство между 21 ноември и 18 декември, потвърдиха от футболната федерация на страната в сряда.

Селекционерът Ханзи Флик и футболистите на Бундестима ще отседнат в отделна зона на курорта Зулал в Ал-Рувайс в северната част на страната, на един час път с кола до столицата Доха.

Очаква се четирикратните световни шампиони да пристигнат в Катар на 17 ноември и да тренират на базата на местния клуб Ал-Шамал. 

"Ще имаме всичко, от което се нуждаем. Ще бъдем съвсем близо до тренировъчния център. Условията са фантастични и това ще ни даде възможност да се съсредоточим изцяло върху тренировките. Ще имаме и невероятно добра зона за почивка в хотела. Това са двете най-важни неща за мен като старши треньор", заяви Ханзи Флик. 

Германците ще се изправят срещу Испания, Япония и Нова Зеландия или Коста Рика в груповата фаза на Мондиал 2022.  

"Искаме да бъдем във възможно най-добрите условия. Това е необходимо, за да имаме един успешен турнир. Това съоръжение отговаря на всичките ни изисквания. Футболистите ще имат възможност да се откъснат от напрежението на самите мачове от първенството, да се концентрират и да се възстановят напълно. Отборният дух винаги играе ключова роля на големите шампионати. Желанието ни е да създадем приятелство, което да ни помогне по време на самия турнир", категоричен е директорът в германската футболна централа Оливер Бирхоф.