С много промени в състава си ще излезе немският национален отбор в решителната среща срещу Австрия, която ще определи кой да продължи на 1/4-финалите на Евро’2008.

От състава отпада контузеният Марсел Янсен, наказаният Бастиан Швайнщайгер, както и неубедителният Марио Гомес. Освен това обаче Йоаким Льов ще направи още някои промени.

На вратата остава Йенс Леман, а Филип Лам се връща отляво, където игра на Световното първенство през 2006 година. Клеменс Фритц ще заеме неговото място в дясната зона на отбраната, а централната двойка Пер Мертезакер и Кристоф Метцелдер остава непроменена. Арне Фридрих ще бъде първата опция за смяна в защитната четворка.

В центъра на терена отново ще играят Михаел Балак и Торстен Фрингс. По крилата обаче ще се подвизават футболисти, които все още нямат записани минути на Евро’2008.

Отдясно ще играе новото попълнение на Байерн Мюнхен Тим Боровски, а отляво ще бъде човекът с най-силния удар в Бундеслигата Томаш Хитцелшпергер.

След като вкара 3 гола в 2 мача Лукаш Подолски за първи път ще започне на обичайната си позиция като нападател. Той ще партнира на съотборника си в Байерн Мирослав Клозе.