Германия продължава отличното си представяне от Световното първенство и в европейските квалификации. След като преди няколко дни Бундестимът взе трите точки в Белгия, сега отборът на Йоаким Льов победи тима на Азербайджан, воден от Берти Фогтс, с внушителното 6:1.

Резултатът откри влезлия принудително на мястото на Пер Мертезакер Хайко Вестерман в 28-та минута, след като се възползва от пас на Клозе. На родния си стадион в Кьолн, Лукаш Подолски удвои преднината в даденото продължение на първото полувреме. Още в следващата атака пък Миро Клозе вкара за 3:0.

В началото на втората част автогол на Садигов направи резултата 4:0, а Джавадов малко след това реализира почетното попадение за гостите.

В 86-та минута младата надежда на Байерн Холгер Бадщубер вкара с глава след центриране на Какау. В последните секунди на мача Клозе с втория си гол в срещата оформи крайното 6:1.

В друг доста интересен мач от група А, Турция победи Белгия с 3:2. Даниел Ван Буйтен откри резултата в 28-та минута, но съотборникът му в Байерн Хамит Алтинтоп изравни в 48-та.

В 64-та минута Венсан Компани остави съотборниците си с човек по-малко заради втори жълт картон, което наклони везните в полза на домакините. Семих Шентюрк даде преднина на турците в 67-та, но веднага след това отново ван Буйтен вкара за 2:2.

Арда Туран донесе успеха за южните ни съседи с гол в 76-та минута.

Австрия победи много трудно Казахстан с 2:0, след като до 90-та минута резултатът бе 0:0. В даденото от съдията продължение на мача обаче Линц и Хофер донесоха успеха за австрийците.

В групата Германия е на първо място с пълен актив от 6 точки. Толкова има обаче и съставът на Турция, който заема второто място с по-лоша голова разлика. Австрия е трета с три точки, а отборите на Белгия, Азербайджан и Казахстан все още нямат точков актив.