Германия ще изиграе приятелски срещи с европейските сили Испания и Италия следващия март в подготовка за Европейското първенство през 2020, потвърдиха от Германския футболен съюз.

Съставът на Йоаким Льов ще излезе срещу „Ла Фурия Роха“ в Мадрид на 26 март и Италия пет дни по-късно в Нюрнберг преди старта на финалите на Евро 2020, които започват на 12 юни. „Ще срещнем два наистина невероятни отбора в лицето на Испания и Италия в подготовката за турнира, което ще бъде много ценно за нас“, заяви спортният директор на Бундестима Оливер Бирхоф.

Германия попадна в „Групата на смъртта“ за Евро 2020 – група F, заедно с действащия европейски шампион Португалия и действащия световен Франция. Четвъртият отбор ще бъде решен след плейоф, като България е сред тимовете с шанс за попадене в тежката група. Германия ще играе с Франция в Мюнхен на 16 юни, преди да домакинства на Португалия четири дни по-късно на „Алианц Арена“. Последният им мач от групата ще бъде също пред собствена публика на 24 юни в Мюнхен.

Испания се изправи срещу Швеция, Полша и четвърти тим, определен чрез бараж, в група Е, докато Италия е в група А заедно със съставите на Уелс, Швейцария и Турция, срещу когото се изправя в откриващия си мач в Рим.