Уволненият от втородивизонния Астън Вила мениджър Роберто Ди Матео е на път да се завърне в треньорския занаят. Отново Германия ще е бъде държавата, която ще спасява кариерата на италианския специалист, който бе изгонен от „виланите“ след само 12 мача начело.

Като чист брой дни престоят на Ди Матео на „Вила Парк“ също не е впечатляващ (124), но по-зле бяха самите му резултати – наставникът постигна победа само в 1 от 11-те си шампионатни срещи. Въпреки това сега той е бил потърсен от закъсалия някогашен гранд Мюнхен 1860. Градският съперник на Байерн изпитва много трудности във Втора Бундеслига и смята, че Ди Матео може би е човекът, който ще намери пътя в тежката ситуация.

Преди години, когато беше уволнен от Челси, италианецът отново се озова в Германия в опит да се докаже като специалист. Тогава той пое Шалке 04, където обаче изкара малко повече от сезон.

Интересното е, че основен конкурент за поста ще му бъде друг бивш наставник на „сините“ от Лондон – Аврам Грант. Мюнхен 1860 е без титулярен наставник, откакто уволни Коста Руняич по-рано през седмицата, тъй като наставникът спечели едва 12 точки в откриващите си 13 срещи. Не е тайна, че клубът и по-специално неговият собственик Хасан Абдула Исмаик похарчи доста пари през лятото, а целта бе промоция в Бундеслигата.