Германия се наложи с 3:1 над Босна и Херцеговина в контролна среща, последна за Бундестима преди Световното първенство. Двубоят се игра пред разпродадения до горе „Комерцбанк Арина” във Франкфурт. Едва след почивката момчетата на Йоаким Льов взеха превес, след като на полувремето изоставаха с 0:1. Това обаче все пак може да им бъде повече от полза, преди старта на Мондиала, като ще позволи на селекционера да доизчисти всички грешки на своите. Именно смените на Льов през вторите 45 минути направиха играта на Германия далеч по-интересна и приятна за наблюдавана, и в крайна сметка донесоха резултат.

Голмайсторът на Бундеслигата Един Дзеко наказа домакините още в 15-та минута, след като овладя технично на гърди и стреля точно зад Мануел Нойер. Острието на Волфсбург, както и още трима играчи от немския елит бяха титуляри за Босна.

Първото полувреме приключи с аванс за гостите, което накара Льов да направи две промени още на почивката, вкарвайки Какау и Томас Мюлер вместо Миро Клозе и Троховски. Резултатът не закъсня и в 50-та минута Филип Лам изравни, след акция на Какау, който го изведе добре.

Играта на Германия живна сериозно, а в 70-та минута и Марко Марин влезе на терена на мястото на Подолски. Само за четири минути – между 73-та и 77-та, немците бързо вкараха още две попадения, с което си осигуриха и успеха. Те обаче паднаха от дузпи, първата за фаул срещу Марин, а втората, срещу Мюлер. И в двете ситуации Бастиан Швайнщайгер бе безгрешен от бялата точка за 3:1. Малко след втория гол на Бундестима босненските фенове за малко прекъснаха мача, като хвърлиха фойерверки на терена.

15-тина минути за Босна игра бившият футболист на Литекс Джемал Берберович.

Германия заминава за ЮАР в неделя, а точно седмица по-късно е първият двубой на тима на Мондиала – срещу Австралия в Дърбан.