Цяла Германия е вперила погледи във Франк Рибери. От френския полузащитник се очаква да дойде чудото, което да класира Байерн Мюнхен на полуфинал в Шампионската лига. Тази вечер „баварците” посрещат един от фаворитите в турнира Манчестър Юнайтед, без другата си контузена суперзвезда Ариен Робен.

Старши треньорът на Байерн Луис Ван Гаал вече обяви, че Робен няма да играе срещу Юнайтед, а има голяма вероятност той дори да не е в групата за мача на „Алианц Арина”.

„Сеньор Рибери, сега или никога,” зове от страниците си „Билд” към френския магьосник, измъкнал тима в много други трудни моменти. Изданието припомня, че на Франк Рибери продължават да му липсват обаче попаденията в Европа, където най-важните голове реализира Робен.

Именно от двубоите с Манчестър Юнайтед зависи и цената на Рибери. Байерн вече е готов с новия договор за своята звезда, и само от представянето му сега ще бъде решено колко голяма заплата ще му бъде предложена.

Проблемът пред Рибери е, че цял сезон контузиите му пречат да навлезе в топ форма, и за последно той се оплака от травма в глезена. Французинът обаче смело обяви: „Искам да спечеля Шампионската лига”, и именно на него разчита цял Мюнхен да ги заведе до мечтания финал в Мадрид през май.