Истинска война между Германия и Турция е на път да избухне за талантливия полузащитник на Вердер Бремен Месут Йозил.

Йозил има двойно гражданство – немско и турско, и играе за младежкия отбор на Бундестима.

След страхотните си изяви от началото на сезона той обаче хвана окото на селекционера на Турция Фатих Терим, който призна, че би искал да го използва.

В същото време неговият немски колега Йоаким Льов заяви, че в скоро време ще проведе разговор с халфа, относно неговото бъдеще.

„Ние мислим за него. След мачовете на националния отбор ще говоря с него”, заяви Льов в Дюселдорф. 19-годишният Йозил дебютира за младежкия отбор през миналата есен и оттогава има 8 мача и 4 гола.

В момента той е именно с тима на Дитер Айлтс, който се готви за плейофите на европейските квалификации срещу Франция на 10 октомври в Магдебург и на 15 октомври в Метц.

„Искаме младежите да се класират. Това са много важни мачове”, обясни селекционерът на Бундестима.

Терим пък заяви, че харесва много играта на Йозил. Специалистът разчита на играещите в Бундеслигата Хамит и Халил Алтинтоп, които да убедят младока да играе за Турция.

Йозил има още година да направи своето решение, тъй като по новите правила на ФИФА футболистите, които имат двойно гражданство трябва да решат за коя държава искат да играят до 21-годишна възраст.