Германия стана за първи път европейски шампион по футбол за юноши до 17 години. На финала домакините се наложиха над Холандия с 2:1 след продължения. Победата донесе Флориан Тринкс с великолепен гол в 97-та минута от свободен удар от 25 метра. Преди това холандците поведоха с попадение на Люк Кастеньос в 7-та минута, а германците изравниха чрез Ленарт Тай в 33-та минута.

Рекорден за турнира брой зрители наблюдаваха срещата на живо на стадиона в Магдебург – 24000. Авторът на победния гол Флориан Трикс заяви след триумфа: „Чувството е неописуемо, изпитах истинска радост след попадението си. Всеки играч учи по нещо ново на такива състезания, аз също научих много, натрупах опит, и това ще ми помага занапред в развитието. Изобщо не забелязах, че има толкова много хора на трибуните. В началото бяхме малко нервни, но с течение на мача се успокоихме, а сега празнуваме.”

Германия спечели и наградата за феър плей на турнира, където отново с малко изпревари Холандия. Финалът бе наблюдаван от националния селекционер на мъжкия Бундестим Йоаким Льов. Той засипа с похвали младите надежди на страната, след успеха им. „Отборът се бори здраво до последната минута, а атмосферата бе фантастична,” коментира Льов.