Надали има футболист с толкова много рекорди като Герд Мюлер. Човекът, икона за феновете на Байерн Мюнхен и немския национален отбор продължава да държи много рекорди в световния футбол, въпреки че наскоро бе подобрен този за най-много голове в Европейските клубни турнири.

„Бомбардировачът” държи рекорда за най-много голове за националния отбор – 68 гола в 62 мача. Това прави коефициент от 1,1, който най-вероятно ще остане неподобрен завинаги.

Мюлер е и най-добрият голмайстор в историята на Байерн Мюнхен със своите 403 гола в 459 мача. С 365 гола в 427 мача той е и голмайстор номер 1 в историята на Бундеслигата. Мюлер става играчът с най-много голове в първенството цели 7 пъти, което също е рекорд. През 1972 година „дебеланкото”, както е бил известен футболистът, отбелязва цели 40 попадения, които носят шампионската титла на баварците.

Един от най-запомнящите се постижения на Мюлер е и това за най-много последователи голове в Бундеслигата. През сезон 1969/70 „бомбардировачът” отбелязва 23 гола в 16 последователи срещи.