Две гениални отигравания на Томас Мюлер на практика спасиха Байерн Мюнхен от изненадваща издънка в домакинството си на Дармщад. Баварците победиха с 3:1 след два гола на Мюлер и един на другата голова машина Роберт Левандовски.

На почивката обаче резултатът бе 1:0 за гостите, които откриха изненадващо в 26-ата минута чрез бившия играч на Байерн Сандро Вагнер. Нападателят се възползва от центриране на Сандри Сиригу.

Иначе Байерн бе осезаемо по-добрият отбор през първата част като на няколко пъти играчите на Пеп Гуардиола пропуснаха, а Дъглас Коста удари и напречната греда.

Само 4 минути след подновяването на играта обаче Байерн изравни. Рафиня центрира към Мюлер, който пое на гърди и с прецизен удар от трудна позиция изравни за 1:1.

Малко след това направилият дебют за баварците Сердар Ташчъ бе близо до втори гол, но ударът му с глава мина покрай лявата греда.

В 71-ата минута Мюлер донесе и пълния обрат след фамозен гол със задна ножица. Артуро Видал изпрати топката към наказателното поле, където Мюлер я овладя на гърди с гръб към вратата и с перфектно изпълнение на ножичен удар вкара втория гол за немския колос.

В следващите минути Коста и Ариен Робен бяха близо до трети гол. До такъв обаче стигна Роберт Левандовски, който в 84-ата минута засече остро подаване на завърналия се в състава Франк Рибери за крайното 3:1. Това бе и гол №22 за поляка в Бундеслигата през този сезон.

В класирането Байерн остава уверен лидер с 59 точки, на 11 пред втория Борусия Дортмунд, който все пак е с човек по-малко. Дармщад е 13-и с 24 точки.

В останалите мачове от кръга, играни в събота:

Борусия Мьонхенгладбах - Кьолн 1:0
Херта Берлин - Волфсбург 1:1
Хофенхайм - Майн 3:2
Инголщад - Вердер Бремен 2:0