Бившата звезда на Левски Гара Дембеле продължава да вбесява всички в своя отбор Фрайбург. Малиецът бе пратен да тренира с втория тим на клуба, но сега е отказал да го прави с мотива, че е болен. Немските медии обаче са на мнение, че Дембеле лъже и просто няма желание да тренира с резервите.

Преди 3 години тимът от Бундеслигата плати 2.3 милиона евро на Левски, за да привлече голаджията на „сините“, а това бе и рекордна сума за тима от Бундеслигата. Гара обаче така и не успя да се наложи във Фрайбург и се превърна в огромно разочарование. През 2013-а той бе пратен под наем в китайския Вухан Зал, но и там не убеди с изявите си (20 мача, 3 гола и 2 червени картона). Така той се завърна във Фрайбург, където обаче треньорът Кристиан Щрайт категорично отказа да работи с него.

В клуба се надяваха, че ще успеят да го продадат през януари и действително се бяха споразумели с клуб от турското първенство, но в последния момент Дембеле развали сделката, тъй като искаше по-висока заплата.

Заради това малиецът тренира с втория тим, но в последните дни не се появява на базата като е обяснил, че е болен и няма да участва в заниманията до края на седмицата.

„Уважаваме съобщението за болест. На никого не помага, ако в момента той не се чувства в състояние да участва“, коментира спортният директор Клеменс Хартенбах. „Винаги съм обяснявал на Гара, че по този начин той си отбелязва автогол. Той просто трябва да мисли и за бъдещето.“

Договорът на Дембеле с Фрайбург изтича през лятото, така че най-вероятно тогава той ще напусне клуба като свободен агент.