Футболистите в Бундеслигата не трябва да се оплакват от натоварения график заради коронавируса. Това мнение изказа капитанът на Волфсбург Джошуа Гилавоги.

Заради пандемията сезон 2019/20 в първенството приключи чак в края на юни месец, а кампания 2020/21 ще започне в средата на септември. За пет отбора, в това число и Волфсбург, паузата между двата сезона ще бъде съвсем кратка, тъй като през август са доиграванията в Шампионската лига и Лига Европа.

"Ще имаме сезон като в Англия. Във Висшата лига няма зимна пауза. Там играят постоянно. Може би за нас ще бъде малко странно, но нищо повече", каза 29-годишният французин.

"Ние в Германия няма от какво да се оплакваме. Успяхме да подновим сезона много по-рано, отколкото в другите водещи лиги. Сега имаме три седмици ваканция и време да се възстановим. Сигурен съм, ще се се справим. Знам, че някои играчи ще кажат, че програмата е много натоварена, но ние имаме нужната дълбочина в състава", допълни Гилавоги.

В началото на август на Волфсбург предстои реванш срещу Шахтьор Донецк в осминафиналите на Лига Европа. През март украинците взеха добър аванс след победа с 2:1 като гост. След като завърши на седмо място в Бундеслигата, Волфсбург ще започне новия сезон в Лига Европа от втория предварителен кръг, който ще се състои на 17 септември.