Футболистът на Вердер Карлос Алберто е замесен в афера с пране на пари и укриване на данъци в родната си Бразилия. Местните медии разкриха нови доказателства, уличаващи полузащитника.

„Помниш ли документа за половината от състоянието си, което внесе в швейцарска банка. Сега той е в мен. Това е укриване на данъци. Ще те арестуват, това означава затвор”, казва бивша приятелка на играча в разговор между двамата, публикуван от вестник „O Globo”.

Според разследване на полицията през 2005-а и 2006-а година Алберто е внесъл в чуждестранна банка голяма част от парите, които е изкарал в местния футболен клуб Коринтианс. Целта на играча била да не плаща високите данъци.

Новото попълнение на Вердер обаче отрича обвиненията. Освен него в скандала са замесени Карлос Тевес, Хавиер Машчерано, Нилмар, Густаво Варело и Рикардиньо.

„Не се страхувам. Сигурен съм, че не съм извършил нищо незаконно”, каза самият Алберто. Бразилският вестник обаче публикува и разговор между футболиста и неговия адвокат. Двамата говорят за заплахата, отправена от бившето гадже на Карлос, както и за две сметки в чуждестранни банки. „Откъде знае за това? За коя сметка е разбрала. За едната е възможно, но за другата със сигурност не знае”, казва адвокатът.