Халфът Пиер-Емил Хойберг е първият футболист на Байерн Мюнхен, който открито изяви желание да напусне клуба през лятото.

20-годишният футболист е юноша на баварците, където премина през 2012 от Брьондби, но след като не успя да се наложи в първия отбор на немския колос прекара последните 18 месеца игра под наем в Аугсбург и Шалке.

Наемът на датския национал в Шалке изтече в края на сезона и сега той трябва да се завърне в Байерн. Самият Хойберг обаче не вижда бъдещето си на "Алианц Арена", тъй като иска да играе редовно.

"Търсене на клуб звучи малко отчаяно! Ще опитам да намеря правилното решение, нещо, което ми подхожда. Ясно е, че не е необходимо да бъде топ отбор", заяви Хойберг пред медиите в родината си.

"Трябва да намеря място с перспектива, защото съм само на 20 и вече съм преживял много. Дали ще бъде в Испания, Италия, Англия или Германия остава да се види."

Хойберг демонстрира, че е благодарен за времето в Байерн, въпреки че за 3 години има само 17 мача в Бундеслигата за баварците.

"Разбира се, че бих искал да играя за Байерн Мюнхен. Те са един от най-добрите отбори в света. Може би ще се срещнем отново."

"Просто съм щастлив, че научих и взех толкова много оттам. Знам, че е ценно за бъдещето", допълни Хойберг.