Отборът на Фрайбург постигна минимална домакинска победа срещу Айнтрахт в двубой от 11-и кръг на немската Бундеслига. Единственото попадение в срещата падна в 77-ата минута и бе дело на Нилс Петерсен.

Фрайбург изпусна да открие рано резултата, след като в 7-ата минута Винченцо Грифо нанесе добър удар от движение към долния ляв ъгъл, но вратарят Фредерик Рьонов беше избрал добра позиция и го блокира.

Последвалите минути изобилстваха от голови възможности и пред двата отбора. Лукас Хьолер беше на добра стрелкова позиция в малкото наказателно поле и стреля от движение, опитвайки да порази по трева средата на мрежата, но бе отчаян от удивителната реакция на вратаря. 

В 12-ата минута Джибрил Соу отправи шут от движение от границата на наказателното поле, но топката срещна единствено напречната греда. 

В 23-ата Грифо изпълни свободен удар и изстреля топката на средно разстояние, но топката премина точно до дясната греда.

В 30-ата минута съдията отсъди дузпа за Айнтрахт, която впоследствие бе отменена след преглед с помощта на ВАР. 
 
Малко по-късно Гонсало Пасиенсия си освободи пространство в наказателното поле след точно подаване и отправи удар, но той премина встрани от лявата греда. 

В добавеното време на първата част Айнтрахт остана с човек по-малко, след като Желсон Фернандес бе принуден да напусне терена преждевременно. Футболистът не прецени намесата си и получи втори жълт картон от Феликс Брих.

През второто полувреме ситуацията не бе различна и двата отбора отново нападаха в търсене на почетно попадение. 

В 59-ата минута Филип Костич премина успешно между двама защитници и дръпна спусъка пред самата врата. Марк Флекен обаче блесна със страхотно спасяване, избивайки насочения в левия ъгъл удар. 

Пет минути по-късно Фрайбург имаше претенции за дузпа, след като Нилс Петерсен се свлече в наказателното поле, но съдията подмина ситуацията.

В 70-ата минута Доминик Кьор пое страхотен извеждащ пас в празно пространство и шутира мощно от дистанция, но ударътпремина болезнено близо до дясната греда.

Резултатът най-накрая бе открит в 77-ата минута, когато Петерсен откри сметката на Фрайбург. Футболистът отправи удар от движение в наказателното поле и преодоля вратаря, отправяйки топката в долния ляв ъгъл на вратата.

Последва брилянтно спасяване на Марк Флекен, който запази мрежата си суха и не допусна изравнително попадение в срещата. 

Последните минути на двубоя бяха изключително напрегнати, след като Фелкс Брих изгони още един играч на Айнтрахт. Този път червеният картон бе за Давид Абрахам, който извърши безобразно влизане в краката на противник. 

Дълбоко в добавеното време смененият в 57-ата минута Грифо също получи червен картон заради неспортсменско поведение към  треньора на домакините в преследване на излязлата в тъч топка.

След тези емоции двубоят приключи с победа за домакините, които са 4-и във временното класиране с актив от 21 точки, колкото имат и Лайпциг и Байерн, които са втори и трети в таблицата. Айнтрахт пък е 9-и със 17 точки на сметката си.